3 tulevaisuutta -esitysilta

3 tulevaisuutta -esitysilta tuo yhteen tanssin konkarit ja uraansa aloittavat

Tanssiteatteri MD tarjoaa maaliskuussa Hällä-näyttämönsä nuorten tanssin ammattilaisten ensi-iltaesityksille. 3 tulevaisuutta on MD:n ja Tampereen konservatorion yhteistyön tulos, joka tuo näyttämölle eri tanssijasukupolvien kohtaamisen. Esitysten illassa lumoudutaan hypähdyksistä Tanssiteatteri MD:n koreografien Anniina Kumpuniemen ja Mari Rosendahlin tuttuihin teoksiin.  Lisäksi ensi-iltansa 23.3. saa vastavalmistuneen tanssijan Sakari Kinnusen soolodebyytti sekä koreografi Valtteri Raekallion uusi nykytanssiteos konservatorion tanssiopiskelijoille. 3 tulevaisuutta nähdään 23., 24., 27. ja 28.3. Hällä-näyttämöllä Tampereella.

Tampereen konservatorion tanssijat työskentelevät vuosittain vierailevien ammattikoreografien kanssa. Näin suhteet työelämään syntyvät jo opiskelun aikana. Tanssiteatteri MD:n ja konservatorion tanssikoulutuksen yhteistyö on jatkunut vuodesta 2011 puitesopimuksen tarjoamien työharjoitteluiden ja muiden projektien merkeissä.

Tänä vuonna nykytanssiteoksen konservatorion tanssiopiskelijoille valmistaa palkittu helsinkiläinen tanssija-koreografi Valtteri Raekallio. Tällä hetkellä valtion taideapurahalla työskentelevän Raekallion tanssijan työtä ja koreografioita on voinut seurata ympäri maailmaa ja lukuisilla eri festivaaleilla. Hänen ensi-iltateoksessaan sinä minäsi kanssa sinuiksi, minä sinäni kanssa minuiksi tanssivat kahdeksan tanssiopiskelijaa: Sonja Aaltonen, Anni Honkanen, Lotta Mirtti, Saara Saraste, Miro Puranen, Vilma Hartikainen, Christa Ropponen ja Mira Walta.

Konservatoriolta keväällä 2017 valmistunut ja Tanssiteatteri MD:llä siviilipalvelusta suorittava Sakari Kinnunen tuo esitysiltaan sooloteoksen Jatkoin suoraan, joka käsittelee mielenterveysongelmien arkipäiväisyyttä ja niistä piilottelun vapautumista.

Tanssiteatteri MD:n omat tanssija-koreografit tuovat esitysiltaan osioita omista teoksistaan. Anniina Kumpuniemi tuo iltaan tunnelmallisia osia nykytanssikoreografioistaan Puuttuva pala (2010) ja Täysi (2005). Mari Rosendahlin kolminäytöksisestä Secunda Prattica (2016) -teoksesta nähdään toinen näytös ”con spirito”. Esityksissä näyttämöllä nähdään Tanssiteatteri MD:n tanssija-koreografit Suvi Eloranta, Elina Jakowleva, Anniina Kumpuniemi ja Samuli Roininen sekä vieraileva tanssija Ville Oinonen.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
Tanssiteatteri MD: Hanna Romo, hanna.romo@tanssiteatterimd.fi, p. 050 551 3525
Tampereen konservatorio: Miika Riekkinen, miika.riekkinen@tampereenkonservatorio.fi, p. 0442824787