Kovatasoinen Majaoja-lyömäsoitinkilpailu herätti laajan kansainvälisen kiinnostuksen

Tampereella 2.-5.10.2019 järjestettävään Majaoja-lyömäsoitinkilpailuun ilmoittautui 65 osallistujaa 21 eri maasta ja esikarsinnoissa kilpailijoiden taitotaso yllätti raadin. Kilpailua käydään kolmessa ikäsarjassa, jotka kaikki ovat kasvaneet kansainvälisiksi.  A-sarjan finaalissa Tampere-talon Isossa salissa Santtu-Matias Rouvali pääsee johtamaan Tampere Filharmoniaa oman instrumenttinsa kilpailufinaalia.

Kilpailun esikarsintaan osallistui hakijoita 21 eri maasta, mm. Yhdysvalloista, Etelä-Koreasta, Taiwanista, Japanista, Venäjältä, Turkista ja useista Euroopan maista.

Esikarsinta suoritettiin kahdeksanhenkisen raadin toimesta videoiden ja CV:iden perusteella. Esikarsinnan tuloksena lopulliseen kilpailuun hyväksyttiin lyömäsoittajia yhteensä 15 eri maasta ja kaikissa sarjoissa on myös suomalainen kilpailija.

Majaoja-kilpailun kiinnostavuutta hyvien palkintojen ohella lisäsi mahdollisuus soittaa finaalikierros Tampere Filharmonian ja Santtu-Matias Rouvalin kanssa Tampere-talon Isossa salissa.

“Mahtavaa että Tampere on vakiinnuttanut asemansa Majaoja-kilpailun kotina ja mahdollistaa sen olemassaolon. Odotan mielenkiinnolla että saan johtaa kilpailun finaalia, jossa pääroolissa on soitin, jota itse opiskelin pitkään.”  Santtu-Matias Rouvali, ylikapellimestari, Tampere Filharmonia

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat Timothy Ferchen, Marta Klimasara ja She-e Wu. Timothy Ferchen toimii opettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa ja on tehnyt uransa soittajana mm. Radion sinfoniaorkesterin lyömäsoitinten äänenjohtajana ja Steve Reich Ensemblessä. Marta Klimasara on kilpailuissa useasti palkittu ja maailmalla paljon esiintyvä lyömäsoittaja. Hän toimii professorina Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst -yliopistossa Stuttgartissa. She-e Wu toimii professorina Northwestern Bienen School of Music -yliopistossa ja on maailmalla tunnettu lyömäsoitintaiteilija ja kilpailutuomaristojen jäsen.

Majaoja-kilpailun ohella lyömäsoitinmusiikkia on esillä Tampereella myös oheistapahtumissa. 4.10.2019 Tampere Filharmonian solistina soittaa She-e Wu ja tamperelainen lyömäsoitinyhtye Osuma Ensemble esiintyy 2.10.2019 G Livelabissa.

Majaoja-lyömäsoitinkilpailu järjestetään yhteistyössä Majaoja-säätiön, Tampereen Musiikkiakatemian, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian, Palmgren-konservatorion ja Tampere Filharmonian kanssa.

Lisätiedot:
Kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Harri Lehtinen
p. 040 5339443

majaojapercussion.fi