Kasvu musiikin ammattilaiseksi

Kasvu musiikin ammattilaiseksi

Leikki avaa oven musiikin maailmaan

Musiikin varhaiskasvatus

Muskarissa musiikki tulee tutuksi musiikkileikkien, laulujen, lorujen ja soittimien kautta. Tampereen konservatorion muskarin voi aloittaa jo 3 kk iässä ja ryhmiä on aina 6 vuotiaille asti.

Opi soittamaan soittimia

Tampereen konservatorion musiikkiopiston perustaso »

Musiikkiopiston perustaso

Musiikkiopiston perustasolla käydään soittotunneilla, opetellaan musiikin teoreettisia perusteita sekä soitetaan yhdessä muiden kanssa orkesterissa tai pienemmissä kokoonpanoissa. Perustason voi aloittaa jo ennen kouluikää ja opinnot kestävät noin 10 vuotta.

Minustako muusikko?

Tampereen konservatorion musiikkiopisto »

 

Musiikkiopistotaso

Musiikkiopistotasolla opiskellaan ahkerasti oman soittimen hallintaa yksin ja yhdessä. Oppilaalle kehittyy edellytykset musiikkiharrastuksen itsenäiseen jatkamiseen tai musiikin ammatillisiin tai korkeakouluopintoihin.

Minusta tulee isona muusikko

Tampereen konservatorion ammatillinen II aste »

Musiikin ammatillinen koulutus

Musiikkiakatemiassa voi opiskella musiikkialan ammatillisen perustutkinnon. Klassisen musiikin sisältöjen mukaisessa koulutuksessa opiskelija saa perusvalmiudet muusikon työhön. Musiikkiteknologian koulutusohjelmassa yhdistetään  muusikkous, musiikin tuntemus ja musiikin teknologiaan liittyvä osaaminen. Opinnot kestävät 3 vuotta (180 op). Tampereen konservatorion perustutkinto tarjoaa lukio-opinnoille vaihtoehtoisen väylän musiikkialan korkeakouluopintoihin.