Opettajuuden ytimeen – muusikkoutta unohtamatta!

Musiikkipedagogin suuntautumispolku

Meillä voit opiskella instrumenttiopettajaksi, musiikinteoriapedagogiksi tai kuoronjohtajaksi. Neljän vuoden aikana pääset opettamaan, musisoimaan, säveltämään, kehittämään omaa muusikkouttasi sekä osallistumaan  yhteismusisointiproduktiohin, tekemään kamarimusiikkia, soittamaan rytmimusiikkia tai laulamaan eri kokoonpanoissa. Musiikkipedagogiikassa mukana on myös verkko-opetus ja digitaalinen maailma. Ammatillinen opettajakoulutus on jaettu kaikille neljälle lukuvuodelle ja se on räätälöity vastaamaan mahdollisimman hyvin musiikkipedagogin tarpeita.
Muistatko, millainen
Muistatko, millainen oli ensimmäinen instrumenttiopettajasi? Instrumenttiopettajalla on ainutlaatuinen tilaisuus luoda oppilaalleen hyvä musiikkisuhde. Opetusharjoittelu kestää koko koulutuksen ajan ja pääset opettamaan eri vaiheissa olevia instrumenttioppijoita. Rinnalla kulkevat omaa muusikkouttasi kehittävät opinnot. Instrumenttivalikoimamme on laaja, muttei sisällä kuitenkaan sähköisiä soittimia.
Muistatko, millain
Mitä mieleesi tulee musiikinteoriasta, säveltapailusta ja musiikkitiedosta tai musiikin perusteista? Oletko tullut ajatelleeksi, että työ tuollaisten ryhmien opettajana on varsin monipuolista? Musiikinteoriapedagogin toiminnalliset ja innovatiiviset opinnot houkuttelevat esiin luovuutesi opettajana. Teemme opetusharjoittelun aikana konserttiprojekteja, soitamme, sävellämme, kehitämme arviointia ja luomme alalle uutta toimintakulttuuria. Voit valita erikoistumisalaksesi laaja-alaisen musiikkipedagogiikan tai säveltämisen. Valitessasi säveltämisen sinulla on mahdollisuus opiskella säveltämistä B-tasolle asti, säveltämisen tukiopintoja sekä sävellyspedagogiikkaa. Laaja-alaisena musiikinteoriapedagogina taas pääset toimimaan monien eri ryhmien opettajana aina varhaisiän musiikkikasvatuksesta aikuisiin. Oman tutkintosi sisältöön vaikutat merkittävästi vaihtoehtoisten ammattiopintojen valinnoilla. Instrumenttisi voi olla niin klassinen kuin sähköinenkin.
Muistatko, millainMuistatko, millain
Meillä voit valmistua kuoronjohtajaksi vaativienkin kuorojen eteen. Kuoron kanssa toimiminen on pedagogista vuorovaikutusta ja siksi opiskelet koulutuksen aikana ns. yleisen opettajakelpoisuuden. Neljän vuoden opintojen aikana pääset säännöllisesti johtamaan harjoituskuorona toimivaa Kamarikuoro Näsiä sekä Tampereen Kuoroakatemian yhteydessä johtamaan ja laulamaan ammattilaiskuoro Tampere Cappellan produktioissa. Pääinstrumenttisi voi olla klassinen tai popjazz-laulu, sivuinstrumenttisi piano.