Tietoa Musiikkiakatemiasta

Tampereen Musiikkiakatemia on ainutlaatuinen yhteistyömuoto, jonka kaikki osa-alueet tukevat toisiaan. Tampereen ammattikorkeakoulun musiikin tutkinto-ohjelma ja Tampereen konservatorio tarjoavat musiikin ja tanssin varhaiskasvatusta, taiteen perusopetusta ja ammatillista peruskoulutusta sekä musiikkialan korkeakoulutusta.

Emme korosta koulutusasterajoja, vaan kasvun ja oppimisen kokonaisvaltaisuutta.

Korkeaa laatua

Kaikessa tekemisessämme on tavoitteena korkea laatutaso. Lapsen ilo syntyy osaamisesta, ja mitä pidemmälle kohti musiikki- ja tanssialojen ammatteja edetään, sitä suuremmaksi tulee laadun vaatimus. Haluamme kouluttaa työelämää varten todellisia osaajia.
Taiteessa ei voi juosta riman ali.

Yhteistyö ja kansainvälisyys

Tampereen Musiikkiakatemia muodostuu yhteistyöstä sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Kansainväliset suhteet ovat meille tärkeä opetuksen ja koulutuksen kehittämismahdollisuus. Niiden avulla opiskelijamme saavat mahdollisuuden arvioida osaamistaan kansainvälisessä kontekstissa ja uusia virikkeitä oppimiseensa.

Yhteistyökumppaneitamme ovat

  • Tampereen Työväen Teatteri, Tampereen Teatteri, Tampere-talo, Tampere Filharmonia (Tampereen Orkesteriakatemia -yhteistyö), Tampereen Ooppera, Tampereen seurakuntayhtymä, Pirkanmaan kuorokeskus, Pirkanmaan musiikkiopisto, Tampereen kaupungin kulttuuritoimi, Tampereen yliopisto, Näty, Tampereen teknillinen yliopisto, Mediapolis, Technopolis, Yle, Särkänniemi, Emil Aaltosen museo, Sara Hildénin Taidemuseo, Valkeakosken musiikkiopisto, Nokian kaupungin Hempankaaren toimintakeskus, Pirkanmaan musiikkioppilaitokset, Pirkanmaan kansalais- ja työväenopistot sekä kansanopistot
  • Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Puolustusvoimat, Suomen Kansallisooppera ja -baletti, Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia, Turun konservatorio, Jyväskylä Sinfonia, Pori Sinfonietta, Mikkelin kaupunginorkesteri, Suomen ammattikorkeakoulujen musiikin koulutukset, Lahden kaupunginteatteri, Suomen Kansallisteatteri

Neuvottelukunta

Tampereen Musiikkiakatemialla on neuvottelukunta, jonka jäseninä on musiikkialan työelämän edustajia, Tampereen konservatorion rehtori sekä TAMKin musiikin koulutuspäällikkö. Opiskelijoiden edustajat vierailevat neuvottelukunnan kokouksissa.

Kuuluvilla ja näkyvissä

Saumaton ammattikorkeakoulun ja konservatorion yhteistyö tekee mahdolliseksi tehokkaan orkesteri- ja kamarimusiikkitoiminnan sekä suuret ooppera- ja musikaaliproduktiot. Opiskelijamme saavat oppia ammattimaisesti suunnitelluissa, työelämän toimintatapoja heijastavissa produktioissa.

Konsertti- ja esitystarjontamme muodostuu lisäksi lukuisista oppilaiden ja opiskelijoiden esityksistä sekä mielenkiintoisista vierailukonserteista.