Kirjasto

Musiikkiakatemian kirjasto on kaikille avoin kirjasto, joka palvelee ensisijaisesti Tampereen konservatorion ja TAMK Musiikin opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Kirjastopalveluja hoitaa TAMK Kirjasto- ja tietopalvelut. TAMK Kirjaston verkkosivut löytyvät osoitteesta: www.tamk.fi/kirjasto.

Kirjaston aineisto

OMA-tietokanta ja TAMK Finna

Kirjaston aineisto on selailtavissa Tampereen ammattikorkeakoulun kirjaston OMA-tietokannassa, johon pääsee osoitteella: http://oma.amkit.fi ja Finna-tiedonhakupalvelussa, jonka osoite on https://tamk.finna.fi/

Nuotit

Kirjaston nuoteista 14 000 kuuluu lainattavaan kokoelmaan ja 550 nuottikäsikirjastoon, jonka niteitä voi lainata pikalainaan eli oppitunnille tai kotiin yöksi tai viikonlopuksi.

Kirjat

Kirjastossa on kirjoja n. 4400 nidettä. Näistä 3500 kuuluu lainattavaan kokoelmaan ja 900 käsikirjastoon, josta saa pikalainoja.

Äänitteet

Äänitekokoelma koostuu noin 4000 äänitteestä, joista runsas 1300 on cd-levyjä, loput LP-levyjä ja kasetteja. Osa äänitteistä kuuluu käsikirjastoon, joka on tarkoitettu kirjastossa tapahtuvaa kuuntelua varten ja opetusmateriaaliksi opettajille.

Lehdet

Kirjastoon tulee noin 30 musiikin ja kulttuurialan aikakauslehteä sekä Aamulehti.

Käsikirjasto

Keskeisimmät musiikin hakuteokset, bibliografiat, diskografiat, sanakirjat sekä keskeisin kurssikirjallisuus ja opinnäytteet löytyvät käsikirjastosta.

Nuottikäsikirjasto

Nuottikäsikirjastoon on koottu eri soittimien keskeisintä ohjelmistoa ja opetusmateriaalia, säveltäjien koottuja teoksia, Toivelaulukirjat, koraalikirjat jne.