Maksullinen

Maksullinen

Anna Kuvajan pianoresitaali

Pianisti Anna Kuvaja soittaa resitaalissaan etupäässä romantiikan ajan teoksia. Konsertin säveltäjänimiä ovat Felix Mendelssohn, Robert Schumann, John Field, Claude Debussy ja Lily Boulanger.

Valmistuttuaan musiikin maisteriksi pianisti Anna Kuvaja piti ensikonserttinsa erinomaisin arvosteluin vuonna 2008 Helsingissä ja on sen jälkeen soittanut lukuisia konsertteja sekä Suomessa että ulkomailla,
tehnyt useita kantanauhoja YLE:lle ja häntä on kutsuttu esiintymään mielenkiintoisille festivaaleille. Kuvaja esiintyy monipuolisesti niin solistina, kamarimuusikkona kuin orkesterisoittajanakin, monien eri
taiteilijoiden kanssa. Hän on tunnettu myös fortepianistina, ja hän on kantaesittänyt monta nykymusiikkiteosta. Vuodesta 2010 Kuvaja on toiminut konsertoimisen ohella tuntiopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa, missä hän on suosittu opettaja.

Kuvaja aloitti pianonsoitonopintonsa Kuhmossa ja siirtyi 16-vuotiaana Espoon musiikkiopistoon Katarina Nummi-Kuisman oppilaaksi. Sen jälkeen seurasivat ammattiopinnot Sibelius-Akatemiassa, jossa hänen opettajiaan olivat Tuija Hakkila ja Liisa Pohjola. Opintoja syvensivät myös useat mestarikurssit, vaihto-opiskelu Pariisin konservatoriossa Henri Bardan johdolla sekä Zürichin oopperan orkesteriakatemia v.2005-2007.

Vuonna 2016 Anna julkaisi soololevynsä ”Fluvial” levymerkillä Alba Records. Levy on saanut upeita arvosteluja, mm. 5 tähteä BBC Music Magazine -lehdessä, joka ylisti sitä näin: ” häikäisevä ensilevy…voimakasta Schubertia”. Valtion musiikkitoimikunta Taike myönsi Annalle taiteilija-apurahan vuodeksi 2017.

Lisätietoja: www.annakuvaja.info

Pianoresitaali on osa Pirkanmaan pianofestivaalia. Konsertin järjestää Tampereen Pianoseura ry yhteistyössä Tampereen konservatorion kanssa.

Festivaalista lisää: www.tampereenpianoseura.fi