Maksullinen

Maksullinen

I madrigali concertati – Renessanssimadrigaalien iloa

Vokaaliyhtye Lumous
Fioretto Ensemble
Historiallisten tanssien spesialistipari Veronique Daniels & Ozan Karagöz (Schola Cantorum, Basel)

Kuvat: Irina Kolomijets

 

I Madrigali Concertati, konsertoiva madrigaali, on vanhan musiikin spesialisti, harpisti-laulaja Debra Gomez-Tapion johtaman Fioretto Ensemblen 20-vuotisjuhlakonsertti. Paitsi että konsertti juhlii hyvään ikään päässyttä yhtyettä, se muistelee yhtyeen perustajiin kuulunutta historiallisten tanssien opettajaparia Mirja-Liisa Herhiä ja Antti Talviota, alansa suomalaisia pioneereja.

Konsertissa kuullaan ja nähdään renessanssiajalla eri puolilla Eurooppaa hiteiksi nousseita, moniäänisiä madrigaaleja, niiden virtuoosisia instrumentaalivariaatioita ja niihin tanssittuja tansseja. Monet näistä melodioista ovat edelleen tuttuja mm. kansanmusiikista, tunnettujen säveltäjien käyttäminä teemoina ja löysipä jokunen tiensä jopa luterilaisen virsikirjaan virsimelodiaksi.

Konsertin erityisvieraana nähdään historiallisten tanssien spesialistipari Veronique Daniels & Ozan Karagöz Baselin vanhan musiikin mekasta, Schola Cantorumista. Daniels johtaa mm. perustamaansa renessanssimusiikin ja -tanssin kansainvälistä RenaiDanse-ryhmää.

Fioretto Ensemble esiintyy konsertissa kokoonpanossa Debra Gomez-Tapio, harput, Janek Öller, nokkahuilut ja säkkipillit, Jankees Braaksma (vierailija, Hollanti), nokkahuilut ja organetto, Mikael Heikkilä, lyömäsoittimet ja dulcimer sekä Ilpo Laspas, cembalo.

Vokaaliyhtye Lumouksessa laulavat sopraanot Kaisa Kelloniemi, Anu Mattila ja Debra Gomez-Tapio, altto Elina Aho-Kuusama ja baritoni Lauri Solin.

Järjestäjät Tampereen Musiikkiakatemia ja Tampereen vanhan musiikin ystävät ry